De ce avem ceea ce avem?


Când conștiința noastră se va trezi cu adevărat
și când vom fi cuprinși de dorința mântuirii
ne vom rușina că avem mai multe bogății
decât Isus din Nazaret.

De ce avem ceea ce avem? De fapt, de ce am primit ceea ce avem? Cu ce scop? 

Dacă în această viață nu depășim „prăpastia” (v. 26) dintre noi și ei, dacă acum nu trecem de partea lor – oferind (din) ceea ce avem, (din) ceea ce suntem și devenind asemenea Celui care deși era bogat s-a făcut sărac (2Cor 8,9) – cu atât mai puțin în viața viitoare vom fi alături de ei. E clar că acum între noi și ei este o prăpastie, dar din ceea ce avem putem construi o punte. Astăzi putem, mâine nu se știe dacă nu cumva va fi prea târziu, dacă nu cumva va fi „arșiță”…

Când conștiința noastră se va trezi cu adevărat și când vom fi cuprinși de dorința mântuirii ne vom rușina că avem mai multe bogății decât Isus din Nazaret. Abia atunci vom începe drumul convertirii și vom avea ochi și brațe și inimă pentru cei săraci, pentru prezența Lui smerită în cei mai săraci dintre săraci.

Întocmai despre El și despre ei, săracii, e vorba…


De 8 martie oferă o floare (și o pâine) celor mai săraci dintre săraci, mamelor care nu au primit niciodată o floare!

Susține Paxlaur și proiectul „O floare (și o pâine)” prin PayPal: paxlaur@yahoo.com; RO53BTRLRONCRT0378224401 (RON), Banca Transilvania, Dăncuță Laurențiu RO03BTRLEURCRT0378224401 (EUR), Banca Transilvania, Dăncuță Laurențiu.

€6.00

Detalii despre proiectul „O floare (și o pâine) de 8 martie”, AICI: Ajută un copil sărac să ofere o floare (și o pâine) mamei sale! La mulți ani, femeie fără flori!

Citire din Evanghelia Domnului nostru Isus Cristos după sfântul Luca 16,19-31
În acel timp, Isus le-a spus fariseilor: „Era un om bogat care se îmbrăca în purpură şi mătăsuri fine şi se bucura în fiecare zi cu mare fast; 20 la poarta lui zăcea un sărac, al cărui nume era Lazăr, plin de bube: 21 el ar fi dorit să se sature cu ceea ce cădea de pe masa bogatului. Ba mai mult, veneau şi câinii să-i lingă bubele. 22 A murit săracul şi a fost dus de îngeri în sânul lui Abraham. A murit şi bogatul şi a fost îngropat. 23 Pe când se chinuia în iad, şi-a ridicat ochii şi l-a văzut pe Abraham şi pe Lazăr în sânul lui 24 şi, strigând, a zis: «Părinte Abraham, îndură-te de mine şi trimite-l pe Lazăr ca să-şi înmoaie vârful degetului în apă şi să-mi răcorească limba, căci mă chinui cumplit în flăcările acestea!» 25 Însă Abraham i-a spus: «Fiule, adu-ţi aminte că ai primit cele bune în timpul vieţii tale, după cum Lazăr, cele rele! Acum însă el este aici mângâiat, tu însă suferi. 26 Şi, pe lângă toate acestea, între noi şi voi este o mare prăpastie, încât cei care ar vrea să treacă de aici la voi să nu poată şi nici de acolo la noi». 27 El a zis: «Atunci te rog, părinte, să-l trimiţi în casa tatălui meu, 28căci am cinci fraţi, ca să-i prevină, nu cumva să ajungă şi ei în acest loc de chin!» 29 Dar Abraham i-a spus: «Îi au pe Moise şi pe Profeţi: să asculte de ei!» 30 El însă a zis: «Nu, părinte Abraham, dar dacă unul dintre morţi ar veni la ei, s-ar converti». 31 I-a răspuns: «Dacă nu ascultă de Moise şi Profeţi, chiar dacă ar învia cineva din morţi, nu se vor convinge»”.

Cuvântul Domnului

Categorii:Diverse, E bine de ştiut, Predici si meditatii, ziua mondiala a saracilorEtichete:, , , , , ,

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: