Lemne? Vara? Greierele și furnica?!


Pe bună dreptate cineva mi-a scris acest comentariu legat de proiectul Ofer(ă) „un lemn” unui copil: „Parinte, fara suparare, dar dupa luna mai vine iunie, apoi iulie. Adica e vara. Si vara e cald. Poate ca ar fi mai bine sa le oferi copiilor aer conditionat, nu caldura. In luna mai strangi lemne pentru caldura? Un pic exagerat! Iarna se face focul”. 

Mulțumesc pentru împărtășire. Observația e mai mult decât pertinentă! Așa este: vara e cald! Uneori prea cald. Doar că… vara trece. Și trece tare repede, mai ales că e vacanță și toți copiii se bucură de ea, chiar și în Pandemie! Însă, legat de vară și de strâns lemne, uneori stau și mă gândesc la fabula aia cu greierele și furnica… Ne este cunoscut refrenul cu vara, cu soarele, cu binele, cu de toate. Așa spunea și greierele… Și imediat a venit toamna, frigul, foamea… Furnica știe cel mai bine cum s-a terminat povestea despre vară și iarnă, căldură și frig, hrană și foame. 

Și apoi, lemnele se găsesc mai ușor vara. Și sunt și mai ieftine. Și țin până la iarnă. Și atunci, abia atunci, iarna, își arată adevărata lor valoare. Și vai de casa fără ele… Vai de copiii fără căldură, lumină și hrană! 

Mulțumesc tuturor pentru gândurile bune și mai ales pentru generozitatea dovedidă! Domnul să vă binecuvânteze casa și inima cu pacea și prezența sa.

Beati pacifici!


Anul acesta – 2021 – transform cadourile de ziua mea (16 mai) în lemne – sursă de lumină, căldură și alimentație – pentru copiii săraci…

Participă și tu la proiectul Paxlaur: Ofer(ă) „un lemn” unui copil și du în viața unui copil lumină, căldură și hrană. Detalii AICIhttps://paxlaur.com/2021/05/01/ofera-un-lemn-unui-copil/

Ofer(ă)„un lemn” unui copil sărăc…

Să observăm copiii din jurul nostru… ei sunt cea mai bună oglindă a viitorului și a inimii noastre! Cei care doresc pot susține blogul și proiectele Paxlaur (în special ajutorul acordat copiilor săraci pentru a nu abandona școala și viața!) fie prin PayPal (paxlaur@yahoo.com), fie prin contul RO53BTRLRONCRT0378224401 (RON) sau RO03BTRLEURCRT0378224401 (EURO), Banca Transilvania, Dăncuță Laurențiu. Pentru alte detalii: paxlaur@yahoo.com Vă mulțumesc! Domnul să vă binecuvânteze! Pr. Laurențiu Dăncuță

€7.00

Categorii:E bine de ştiut, Predici si meditatii, Proiectele Paxlaur, ziua mondiala a saracilorEtichete:, , , , , , , , , ,

3 comentarii

  1. De mult doresc sa fac o donatie pt copii dvoastra, dar de fiecare data imi raman datorii neplatite pe care le las pe luna urmatoare. Stiu ca nu se poate intampla nici o minune, pt ca unica minune este ca muncesc si pot sa le platesc, dar mi-as dori sa pot darui se eu ceva! Domnul sa aiba grija de dvoastra parinte si de copilasii pe care ii ajutati!

    Apreciat de 1 persoană

  2. De mult doresc sa fac o donatie pt copii dvoastra, dar de fiecare data imi raman datorii neplatite pe care le las pe luna urmatoare. Stiu ca nu se poate intampla nici o minune, pt ca unica minune este ca muncesc si pot sa le platesc, dar mi-as dori sa pot darui se eu ceva! Domnul sa aiba grija de dvoastra parinte si de copilasii pe care ii ajutati!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: