În timp ce oamenii mari se ceartă, copiii rămân orfani fără să-și ia rămas bun


În mijlocul disputelor oamenilor mari cu pretenții atotștiutoare și profetice despre situația în care se află țara, lumea, Biserica, Paradisul, Iadul etc. mi-e gândul la toți copiii rămași orfani în aceste timpuri complicate. Astăzi am citit un articol care prezenta o tristă statistică: mai mult de 1.500.000 de copii și-au pierdut anul acesta tatăl sau mama sau chiar ambii părinți. Clar, în fiecare an mor oameni, mor părinți. Nu e o noutate. Poate că nici măcar numărul nu e impresionant (pentru unii obișnuiți cu moartea!). Poate că mulți deja au pietrele adunate și ridicate pentru a arunca în cei vinovați. Poate… Poate … etc. Însă măcar o zi să lăsăm pietrele jos și să mergem să îmbrățișăm un copil rămas orfan. Să alinăm una dintre cele mai mari dureri ale inimii: să rămâi singur, să rămâi orfan fără să apuci să-ți iei rămas bun de la cea care ți-a fost mamă, de la cel care ți-a fost tată. Sau frate sau soră sau nepot sau unchi sau bunic. Nici măcar un semn de rămas bun: nici acasă, nici la spital, nici la biserică, nici la cimitir. Nimic! Unii copii încă mai așteaptă să intre pe ușă tatăl sau mama… 

Dacă nu reușim fizic, măcar prin rugăciune să îmbrățișăm și să adoptăm un copil. Să-i arătăm că nu a rămas singur pe lume, că încă mai există oameni, oameni buni, oameni de caracter, oameni cu suflet de mamă, cu brațe de tată, oameni dispuși să îmbrățișeze mai mult decât să arunce cu pietre și să arate cu degetul, oameni care nu întorc capul în altă parte ca să nu vadă adevărata suferință din jurul lor!

Domnul – același Domn care era, este și rămâne stăpânul istoriei! – să se îndure de acești copii și de noi. El, cel veșnic viu și plin de îndurare, să deschidă ochii inimii noastre pentru a-i vedea pe acești copii, pentru a ne apropia de ei, pentru a-i îmbrățișa, pentru a-i salva din această vale de lacrimi.


Dacă vreți să faceți o faptă bună față de un copil, vă invit să participați la proiectul Paxlaur pentru luna octombrie 2021 (detalii AICI: Mai aproape de școală și de casă cu o bicicletă):

  • caută un copil sărac din jurul tău și ajută-l să meargă și să ajungă cu bine, entuziasmat, la școală și să se întoarcă liniștit acasă.

sau

Mai aproape de școală și de casă cu o bicicletă (proiectul lunii octombrie 2021)

Dacă vrei să ajuți un copil să ajungă mai repede la școală și acasă, susține Paxlaur și proiectul lunii octombrie 2021 prin: PayPal: paxlaur@yahoo.com. Sau prin Banca Transilvania: în RON: RO53BTRLRONCRT0378224401 (RON) – Dăncuță Laurențiu. Sau în EURO: RO03BTRLEURCRT0378224401. Vă mulțumesc! Domnul să ne țină uniți în rugăciune și în facerea de bine!

€10.00


Unii și alții

Unii vor iubire, alții vor putere,

Unii doar un umăr pentru-o mângâiere,

Unii casă mare și mașină nouă,

Alții doar o umbră unde să nu-i plouă.

Unii să audă, alții să vorbească,

Unii doar o clipă cerul să privească,

Unii o moșie mare și bogată,

Uni-ar vrea o mamă, alți-ar vrea un tată.

Unii haine scumpe şi pantofi mai mulți,

Alţii vor picioare şi-ar umbla desculți,

Unii vor un munte, alții vor o mare,

Unii doar să aibă cele necesare.

Unii vor avere, faimă, bogății,

Alții sănătate pentru-ai lor copii,

Unii vor să aibă propriul răsărit,

Alții doar să uite ceea ce-au iubit…

Pelerini prin lume între nu şi da,

Fiecare suflet are rana sa!

Nu tot cel ce râde este fericit,

Cum nici cel ce plânge totul a sfârşit!

Luptă pentru tine, uşurează-ți chinul,

Iar de nu se poate să-ți accepți destinul,

Fii cu gânduri bune şi să crezi mereu:

Când nu vine nimeni, vine Dumnezeu!

Licuța Pântia

Categorii:E bine de ştiut, Predici si meditatii, Proiectele PaxlaurEtichete:, , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: