Draga mamă, îți mulțumesc! Nu ești singură…


Oare ce formă ar avea lumea dacă toți am avea inimă de mamă?
Ce vis frumos:
o familie cu șapte miliarde de frați și surori…

O floare și o rugăciune
pentru îngerii cărora le spunem „mamă”. 

Astăzi mi-e gândul, în special, la mamele pe care războiul le-a stors de puteri și de lacrimi; la mamele care și-au pierdut copiii; la mamele însărcinate, ascunse în buncăre, înspăimântate; la mamele care nasc în zgomotul bombelor; la mamele care și-au luat copiii în brațe și au fugit; la mamele singure, părăsite, despărțite din cauza războiului și a violenței; la mamele care sunt pe culmile suferinței și ale disperării… Să le arătăm că nu sunt singure! Să nu lăsăm pe nimeni singur pe Calvar…

Să ne amintim astăzi de copiii rămași fără mame și de mamele rămase fără copii. 

Mulțumesc mamelor și tuturor persoanelor care se ocupă de cei orfani, de copiii săraci și singuri, ca de proprii lor copii. Mulțumesc oamenilor cu inimă de mamă. Mulțumesc mamelor care astăzi stau lângă alte mame și le încurajează, le șterg lacrimile, le ridică… 

Ce bine ar fi ca nici măcar o mamă, nici măcar o femeie să nu fie singură astăzi de 8 martie! Ce bine ar fi să nu curgă, măcar pentru o zi, sânge și lacrimi!!! Ce bine ar fi să ne amintim toți că am fost și unii încă suntem iubiți de o mamă!

Cum ar arăta lumea dacă toți am avea inimă de mamă? Ce păcat că nu am înțeles că Dumnezeu Tatăl ne iubește cu inimă de mamă. Ce păcat că nu-l acceptăm ca Tată, nici măcar noi cei care ne rugăm Tatăl nostru! Dacă ne-am fi lăsat iubiți și învățați de Dumnezeu, ah, ce armonie ar fi în lume, ce liniște. S-ar auzi doar strigătele de bucurie, s-ar simți doar fericirea izvorâtă dintr-o familie cu șapte miliarde de frați și surori… Ce familie am fi putut fi! Ce șansă am ratat! 

Recitesc fragmentul evanghelic de mai jos cu gândul la femeile care suferă, la cele care și-au văzut copii, frații, soțul suferind și murind… Dar și cu gândul la copiii care și-au văzut mamele plângând, suferind, murind… Toți acești îngeri – mame și copii – ne sunt încredințați nouă. E rândul nostru să fim mame pentru ei! E rândul nostru să luăm în casa și în inima noastră mamele singure, copiii singuri. 

Lângă crucea lui Isus
stăteau mama lui Isus
și sora mamei lui, Maria a lui Cleopa,
și Maria Magdalena. 
Așadar, văzând Isus că stăteau acolo mama lui
și discipolul pe care îl iubea,
i-a spus mamei:
„Femeie, iată-l pe fiul tău!”. 
Apoi, i-a spus discipolului:
„Iat-o pe mama ta!”.
Și, din ceasul acela,
discipolul a luat-o acasă la el.
(In 19,25-27)

La mulți ani, mamă. La mulți ani, înger păzitor. La mulți ani, femeie înlăcrimată! La mulți ani și ție, copil trist: îți doresc să-ți găsești persoana care să te iubească cu inimă de mamă. La mulți ani! Nu sunteți singuri: casa noastră e și casa voastră, inima noastră e și inima voastră!
În timp ce „lumea” trimite bombe, noi oferim iubire! Mamele și copiii merită această mângâiere… Merită să vadă și să simtă că lumea e mai mult decât ura și războiul, că dragostea este mult mai puternică și nu are hotare…

Vă aștept alături de proiectul Paxlaur: Frații mei mai mici (DETALII AICI despre cei șase copii și trei mame singure). Să răsune în inima noastră și în lumea întreagă acest cuvânt al Domnului: „Tot ce ați făcut unuia dintre frații mei cei mai mici, mie mi‑ați făcut” (Mt 25).

Poți ajuta prin: PayPal: paxlaur@yahoo.com;

sau prin Banca Transilvania:
cont în Lei: RO53BTRLRONCRT0378224401 (RON), Dăncuță Laurențiu
cont în Euro: RO03BTRLEURCRT0378224401 (EUR), Dăncuță Laurențiu.

Vă mulțumesc din suflet!

FRAȚII MEI MAI MICI

€10.00

Categorii:E bine de ştiut, Ioan al lui Dumnezeu (8 martie), Predici si meditatiiEtichete:, , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: