Dumnezeu nu ne prezintă teorii sau ideologii


Când ți se pare că nu mai are rost să lupți 
și vrei să-ți îngropi talanții, 
amintește-ți că Dumnezeu se va întoarce 
și te va întreba ce ai făcut cu ceea ce el ți-a încredințat.

Apostolul Paul pune în lumină un adevăr esențial pentru credința noastră: Dumnezeu nu numai că ne spune cum trebuie trăită viața, ci el însuși vine și ne învață. Dumnezeu nu ne prezintă teorii sau ideologii, ci se face carne, se face trup jertfit pe lemnul crucii ca să ne învețe el însuși esența vieții: „Voi ați fost învățați de Dumnezeu să vă iubiți unii pe alții” (1Tes 4,9). Cuvintele Apostolului sunt ecoul cuvintelor lui Dumnezeu făcut om: „Vă dau o poruncă nouă: să vă iubiți unii pe alții. Așa cum eu v-am iubit pe voi, așa să vă iubiți unii pe alții! Prin aceasta vor recunoaște toți că sunteți discipolii mei: dacă aveți dragoste unii față de alții” (In 13,34-35).

Însuși Dumnezeu ne-a învățat cum să ne iubim, de aceea modul nostru de a iubi omul trebuie să aibă un singur model și o singură măsură: iubirea lui Cristos. Risipim timp și energie, ba chiar ne pierdem întreaga viață, atunci când încercăm să slujim sau să iubim omul după alt model în afară de Cristos. Dacă vrem ca iubirea noastră să fie autentică, să privim mereu la Cristos și, meditând sfânta Evanghelie, să dăm curs chemării sale: „Învățați de la mine pentru că sunt blând și smerit cu inima și veți găsi odihnă pentru sufletele voastre” (Mt 11,29).

Într-o lume atât de agitată și cu chipul mereu apăsat de povara vieții, ne vom găsi odihna dacă ne vom apropia de Cristos și, ascultându-i cuvintele, vom înțelege că „fiecăruia i s-a dat după propria putere” (cf. Mt 25,15). Nimeni nu a primit mai mult decât poate cuprinde ființa sa, trupul și sufletul. Nimeni nu primește o încercare, o cruce fără ca împreună cu aceasta să-i fie dat și harul de a o purta. Aceasta este și învățătura pe care tot sfântul Paul ne-o amintește prin propria viață, atunci când vorbește despre suferința sa, despre „spinul” său: „Mi-a fost dat un ghimpe în trup, un înger al Satanei ca să mă pălmuiască, așa încât să nu mă umplu de îngâmfare. De trei ori l-am rugat pentru aceasta pe Domnul să-l îndepărteze de la mine, dar el mi-a zis: Îți este suficient harul meu, căci puterea mea se împlinește în slăbiciune” (2Cor 12,7-9).

Dumnezeu a dat fiecăruia după propria putere și ne este suficient harul său. Să ne amintim acest adevăr atunci când crucea ni se pare prea grea. Să ni-l amintim și atunci când suntem încercați de invidie: nu am fi putut gestiona cu sfințenie mai mult decât am primit! Acest adevăr să ne scoată din orice fel de lene și să ne facă responsabili, împlinindu-ne obligațiile și muncind (cf. 1Tes 4,11). Acest adevăr trebuie să alunge orice teamă sau descurajare din viața noastră și să ne dăruiască tot curajul de care avem nevoie pentru a ne purta crucea și a ne iubi unii pe alții așa cum ne-a învățat Cristos.


Citire din Evanghelia Domnului nostru Isus Cristos după sfântul Ioan 13,31-33a.34-35
În acel timp, după ce a ieşit Iuda, Isus a spus: „Acum a fost glorificat Fiul Omului şi Dumnezeu a fost glorificat în el, 32 iar dacă Dumnezeu a fost glorificat în el, şi Dumnezeu îl va glorifica în el însuşi şi-l va glorifica îndată. 33a Copilaşi, încă puţin mai sunt cu voi. 34 Vă dau o poruncă nouă: să vă iubiţi unii pe alţii! Aşa cum eu v-am iubit pe voi, aşa să vă iubiţi unii pe alţii! 35 Prin aceasta vor recunoaşte toţi că sunteţi discipolii mei: dacă aveţi dragoste unii faţă de alţii”.

Cuvântul Domnului


Curând va fi ziua mea. Și apoi ziua copilului. Vă aștept să facem împreună mai frumoasă copilăria unor oameni frumoși, să limpezim ochii unor copii și să-i facem strălucitori. Vă invit să dăruim copiilor copilărie! De ziua mea oferim copiilor TREI PORȚII DE COPILĂRIE: pâine, cărți și jucării. 

Cei care vor să susțină acest proiect o pot face:

  • prin Banca Transilvania:

cont în Lei: RO53BTRLRONCRT0378224401 (RON), Dăncuță Laurențiu 

cont în Euro: RO03BTRLEURCRT0378224401 (EUR), Dăncuță Laurențiu.

  • prin PayPal/VISA/MASTERCARD/MAESTRO
copiii-si-importanta-prezentului-ziua-mea-2022-1-1

Trei porții de copilărie: o pâine, o carte și o jucărie!@

Oferă și tu o porție de copilărie!

€9.00

Categorii:(spre) Preoţie, Predici si meditatii, PreotieEtichete:, , ,

Lasă un comentariu