O lume aglomerată, dar plină de inimi zdrobite de singurătate și uitare


Delicatețea lui Cristos este o năframă
cu care se alină dureri și se șterg lacrimi.
Este atât de multă gingășie în cuvintele sale:
veniți și odihniți-vă.
Ele sunt expresia Celui care atât de mult a iubit lumea,
încât s-a dat pe sine însuși pentru ea.
Aceste cuvinte sunt
îmbrățișarea cu care Dumnezeu îl cuprinde
în aceste vremuri tulburi
pe cel singur.
Și câtă fericire pe chipul omului
care stă în brațele Domnului!

Ce lume paradoxală: trăim în localități aglomerate, construim blocuri cu multe apartamente, și totuși atâția se simt singuri. Într-o lume atât de îngrămădită, unii sunt ai nimănui! Ce ar fi dacă în această singurătate aglomerată și agitată ar răsuna cuvintele Mântuitorului: „Veniți deoparte, într-un loc retras, și odihniți-vă puțin” (Mc6,31)? Să smulgem cuvintele din carte și să le sădim în inima celor zdrobiți de singurătate și uitare. Să acoperim cu ele locul durerii celui care strigă: „Nimănui nu-i pasă cu adevărat de mine”. 

Delicatețea lui Cristos este o năframă cu care se alină dureri și se șterg lacrimi. Este atât de multă gingășie în cuvintele sale: veniți și odihniți-vă. Ele sunt expresia Celui care atât de mult a iubit lumea, încât s-a dat pe sine însuși pentru ea. Aceste cuvinte sunt îmbrățișarea cu care Dumnezeu îl cuprinde în aceste vremuri tulburi pe cel singur. Și câtă fericire pe chipul omului care stă în brațele Domnului!

Dumnezeu nu ne-a abandonat și nu își va abandona opera iubirii sale. Cât de uman își dezvăluie iubirea față de noi: „Poate oare o femeie să uite de copilul pe care-l alăptează și să nu-și iubească rodul trupului ei? Însă chiar dacă ea ar uita, eu totuși nu te voi uita!” (Is 49,13-15). Și cât de întrupată, de totală, este iubirea sa în evanghelia zilei: „Veniți într-un loc retras. Odihniți-vă. Sunteți epuizați”. Pentru ca apoi, același Mântuitor, să spună: „Veniți la mine toți cei osteniți și împovărați și eu vă voi da odihnă. Luați jugul meu asupra voastră și învățați de la mine căci eu sunt blând și smerit cu inima și veți găsi odihnă pentru sufletele voastre” (Mt 11,28-29).

Și vedem atât de bine în evanghelie că iubirea sa nu este doar pentru unii, ci pentru toți. Dumnezeu nu are clase preferențiale, elite. Dumnezeu nu face discriminări, doar omul este capabil de așa ceva. Domnul se îngrijește de toți: în fața oamenilor rătăciți ca o turmă fără păstor, este copleșit de milă. Și imediat începe să-i învețe, se îngrijește de ei, de toți.

Domnul se îngrijește de noi: vrea să ne atragă la sine și să ne învețe. Ferice de inima noastră dacă zilnic ne rugăm: „Domnul este păstorul meu, nu voi duce lipsă de nimic… Chiar dacă ar fi să umblu prin valea întunecată a morții nu mă tem de niciun rău, căci tu, Doamne, ești cu mine, toiagul și nuiaua ta mă mângâie” (Ps 22,1.4).O, Marie, sfântă Născătoare de Dumnezeu, tu ai simțit prezența Providenței în viața ta, mai ales în momentele de suferință, de abandon. Stând sub cruce, Fiul te-a încredințat apostolului iubit pentru a nu fi niciodată singură. Totodată tu l-ai primit de fiu pe ucenicul iubit iar în el ne-ai primit pe noi toți de fii pentru ca nimeni să nu se mai simtă singur, părăsit, abandonat. Rămâi mereu cu noi și mângâie-ne cu prezența ta. Fii Mamă în special pentru cei singuri și triști. Șterge lacrimile din ochii lor și pune în inima lor speranța unui nou răsărit, speranța întâlnirii cu Cristos, viața, mângâierea, odihna și învierea noastră.


Citire din Evanghelia Domnului nostru Isus Cristos după sfântul Marcu 6,30-34
În acel timp, apostolii s-au adunat la Isus şi i-au povestit toate câte au făcut şi au învăţat. 31 Atunci el le-a spus: „Veniţi deoparte, într-un loc retras, şi odihniţi-vă puţin!”; pentru că mulţi veneau şi plecau şi nu aveau timp nici măcar să mănânce. 32 Au plecat cu o barcă spre un loc pustiu, ei singuri. 33 Mulţi i-au văzut plecând şi şi-au dat seama. Au mers deci pe jos din toate cetăţile şi, au ajuns înaintea lor. 34 Coborând, Isus a văzut o mare mulţime şi i s-a făcut milă de ei pentru că erau ca oile care nu au păstor; şi a început să-i înveţe multe.

Cuvântul Domnului


Susține blogul și proiectele Paxlaur! (Detalii AICI: PROIECTELE PAXLAUR. Și AICI: Proiectul lunii februarie: COPILUL BOLNAV)

Pentru un COPIL BOLNAV (proiectul lunii februarie 2022)

Dacă vrei să ajuți, poți susține proiectele Paxlaur destinate copiilor bolnavi prin: PayPal: paxlaur@yahoo.com. Sau: Banca Transilvania: în RON: RO53BTRLRONCRT0378224401 în EURO: RO03BTRLEURCRT0378224401. Dăncuță Laurențiu. Vă mulțumesc!

€10.00

Categorii:Predici si meditatii, Sfânta Fecioară MariaEtichete:, , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: