Cu gândul la oamenii care suferă din cauza războiului: acest soi de Diavol se scoate doar cu post și rugăciune!


Să fim mereu atenți la noi înșine,
mai ales la gândurile noastre:

pacea este atât de fragilă!

Cineva, cândva, undeva a scris cam despre tot ce se întâmplă în jurul nostru. Trăim înconjurați de scrieri profetice, utopice, istorice, dar și de Scrierea mântuitoare, de Cartea scrisă din dragoste față de toți oameni. Iar unele evenimente din viața noastră ne trimit cu gândul la un fragment din această Carte. De exemplu, când mă gândesc la situația din Ucraina și la toți oamenii care suferă din cauza războiului – să nu uităm că sunt și alte țări în care mor oameni nevinovați (de exemplu, Yemen, Siria, Etiopia etc…) – îmi vine în minte un text: 

„Acest soi de Diavol
se scoate doar cu post și rugăciune”…
(cfr. Mc 9,29; Mt 17,21).

Rugăciunea și postul sunt singurele noastre arme, dar sunt cele mai puternice! Lor li se adaugă facerea de bine (cfr. Mt 6,1-21). 

În aceste zile atât de încercate, ce anume avem în mintea și în inima noastră? Cum ne sunt gândurile: de pace, de ură, de dușmănie? Ce facem noi pentru pace? Suntem în pace cu toți cei din familia noastră, cu cei din casa și din viața noastră? Suntem în pace cu cei de la locul de muncă? Suntem în pace cu vecinii? Dar mai ales: suntem în pace cu noi înșine și cu Dumnezeu? Avem inima împăcată? … Să nu lăsăm să mocnească în noi nici măcar o scânteie a Diavolului, nici măcar o licărire de ură, de dușmănie. Nimic! Să nu lăsăm liber în noi nici măcar un gând care este împotriva păcii!! Este atât de fragilă pacea dacă nu suntem atenți la noi înșine… 

Cuvântul Domnului ne provoacă să ne amintim și să ne întrebăm: dacă făcătorii de pace sunt fiii lui Dumnezeu, făcătorii de război și ură, de orfani și sărăcie, de chinuri și lacrimi etc., fiii cui sunt???

Fericiţi făcătorii de pace,
pentru că ei vor fi numiţi fiii lui Dumnezeu!
(Mt 5,9)

Uniți în post, în rugăciune și în facerea de bine pentru pace în lume!
Ultima zi a lunii februarie este ziua în care terminăm colecta noastră pentru un copil bolnav (Detalii AICI: Proiectul lunii februarie: COPILUL BOLNAV). În luna martie „mergem” alături de copiii orfani de pe urma războiul (Detalii AICI: Copilului orfan)! E puțin ceea ce facem, un fel de picătură într-un ocean, dar cum bine spunea maica Tereza de Calcutta: dacă picătura noastră nu este acolo, oceanului îi lipsește ceva!


Pentru un COPIL BOLNAV (proiectul lunii februarie 2022)

Dacă vrei să ajuți, poți susține proiectele Paxlaur destinate copiilor bolnavi prin: PayPal: paxlaur@yahoo.com. Sau: Banca Transilvania: în RON: RO53BTRLRONCRT0378224401 în EURO: RO03BTRLEURCRT0378224401. Dăncuță Laurențiu. Vă mulțumesc!

€10.00
Mai multe detalii despre proiectele Paxlaur AICI:
PROIECTELE PAXLAUR.
Sursă foto: https://www.diocesimolfetta.it/blog/2022/02/24/veglia-di-preghiera-per-la-pace-in-ucraina/

Categorii:E bine de ştiut, Predici si meditatii, RugaciuneEtichete:, , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: