Toți o doresc…Ești doar un om!

Nu te mai lua la trântă cu Diavolul,

ci ține-te de mână cu Dumnezeu!

Un suflet frumos se construiește mai ușor practicând o virtute, decât luptând împotriva unui viciu!

Pe străzi, la televizor, în ziare, pe net, găsești „tarabe” de unde poți cumpăra „necurăție” în toate formele ei: desfrânare, pornografie, prostituție, masturbare, viol. Astăzi oricine poate fi producător, consumator, contestatar. Însă cine vrea să cumpere curăție la ce „ghișeu” trebuie să întrebe? Care-i drumul spre curăție? Cum devii producător sau consumator de curăție? Nu cumva știm toți drumul spre necurăție (ca să ne ferim de ea, clar!), însă drumul spre curăție ne este străin?!

Elementele curăției – frumusețea, libertatea, sexualitatea, puritatea, fericirea – sunt „flori” căutate cu înfocare. Însăși curăția este irezistibil de frumoasă și provocatoare. Toți o doresc: unii pentru a o îngriji prin fidelitate în căsătorie sau în celibat; alții pentru a o călca în picioare, lăsând în urma lor doar tristețe și urâciune, putregai! Cu fiecare templu distrus de necurăție se sluțește frumusețea acestei lumi. Ce miros poate răspândi o lume care își calcă „florile” în picioare? Câte inimi tinere cu iz de moarte, câte familii îmbibate de putregaiul necurăției…

Oare nu ne-am concentrat prea mult să combatem necurăția în loc să cultivăm curăția inimii, antidotul perfect pentru a răspândi o mireasmă nouă? De ce facem zeci de proiecte pentru a combate necurăția, dar luăm puține hotărâri pentru a trăi curăția? Cât ne rugăm zilnic cerând harul curăției? Cum folosim calculatorul, telefonul, televizorul? Ce prietenii cultivăm? Proiectele noastre sunt pentru curăție sau doar împotriva necurăției? 

Războiul nu poate fi izvor de pace. Cu atât mai puțin un război cu Diavolul. Pacea, inclusiv pacea simțurilor, curăția inimii, este rodul ținerii de mână cu Dumnezeu. Această ținere de mână ne transformă în mlădițe legate de viță, înlesnind curgerea sevei, revărsarea harului (In 15,5)!

Curăția este un har de cerut zilnic în rugăciune. Curăția cunoaște „legi de creștere”, trecând prin stadii marcate de imperfecțiune și de păcat. Omul virtuos, curat se construiește zi cu zi prin numeroase alegeri libere (CBC 2343). Harul Domnului să fie cu noi ca să fim sfinți și curați în iubire, inclusiv de Valentine’s Day, de Dragobete și în toate zilele vieții noastre. Totul este permis, dar nu totul ne este de folos (Ef 1,4; 1Cor 6,12).

Acest articol face parte din seria „De mână cu Dumnezeu”.
Aici poți citi: De mână cu Dumnezeu (1): Idiferența. Implicarea poartă chipul și numele iubirii.

SPRIJINĂ și tu UN COPIL care riscă să abandoneze ȘCOALA și VIAȚA!

Cei care doresc pot susține proiectele Paxlaur (în special ajutorul acordat copiilor săraci pentru a nu abandona școala și viața!) fie prin PayPal (paxlaur@yahoo.com), fie prin contul RO53BTRLRONCRT0378224401 (RON), Banca Transilvania, Dăncuță Laurențiu. Pentru alte detalii: paxlaur@yahoo.com Vă mulțumesc! Domnul să vă binecuvânteze! Pr. Laurențiu Dăncuță

€4,00

Categorii:Predici si meditatiiEtichete:, , , , , ,

9 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: