Bolile contagioase ale sufletului


Cu smerenie și speranță ne apropiem și astăzi de Cristos căutând vindecare. Vrem ca Dumnezeu să se îndure de noi și să ne vindece mai ales de bolile contagioase ale sufletului, de cele care fac rău aproapelui, familiei, comunității.

Cât de bine ne regăsim în acest strigăt: „Doamne, dacă vrei, poţi să mă cureţi”! Și cât de mult tânjim după răspunsul salvator: „Vreau. Curăţă-te”!

Uneori simțim și noi cum ne îmbulzim prin mulțime cu speranţa de a ajunge cât mai aproape de Isus ca să ne audă strigătul. De fapt, noi știm că el ne aude de oriunde, însă ne îmbulzim să ajungem mai aproape de el de teama ca nu cumva să nu-i auzim răspunsul: el ne aude de oriunde, noi însă nu-l auzim atunci când stăm departe de el. Trebuie să ne apropiem. De ce stăm departe dacă sperăm și strigăm vindecarea? Dacă el ne-a răspuns deja la rugăciune și noi nu i-am auzit răspunsul și am rămas nevindecați?! 

Doamne, astăzi vrem să luptăm mai mult pentru a ne apropia de tine. Îngenunchem în fața ta și îți strigăm: „Curăţă-mă de păcatul şi răutatea care mă ţin departe de tine; eliberează-mă de egoismul şi indiferenţa care mă ţin departe de oameni; purifică-mi mintea de gândurile rele care întunecă în mine chipul tău; ia din mâinile mele orice faptă care poartă amprenta orgoliului; vindecă picioarele mele de căile rătăcite ale păcatului; curăţă buzele mele de pata minciunii; înnoieşte-mi inima scoţând din ea invidia, răutatea şi orice rădăcină a viciilor. Întinde-ţi mâna, atinge-mă şi fă-mă un om nou, cu o inimă nouă, blândă şi smerită. Doamne, eu ştiu sigur: dacă vrei, poţi să mă cureţi! Eşti Dumnezeu, Dumnezeul meu cel atotputernic și mult iubitor de oameni. Din inima ta străpunsă de suliță să izvorască tămăduirea mea”.

Cât de plăcut este Domnul atunci când ne privește și ne spune: „Vreau. Curăţă-te”! El e Dumnezeu creator: Spune şi se face. Spune și ne simțim curățați, vindecați, eliberați de tot ceea ce ne ținea departe de Dumnezeu și de oameni, de iubire și de iertare.

Astăzi vrem să-i mulțumim Domnului pentru fiecare tămăduire a trupului și a sufletului. Vrem să-i mulțumim și să-l rugăm să privească mereu spre noi și spre cei dragi ai noștri astfel încât zi de zi să putem auzi dumnezeiasca voce: „Vreau. Curăţă-te”!

Iar atunci când în trupul nostru suferința ne smulge lacrimi și rugi fierbinți, atunci când cerul pare că nu se deschide și nu auzim vocea tămăduitoare a Domnului, atunci să reînnoim rugăciunea noastră și să strigăm așa cum ne-a învățat însuși Mântuitorul: „Dumnezeule, părintele îndurărilor, dacă vrei, poți să mă vindeci! Tată milostiv, dacă este posibil să treacă de la mine paharul acesta, suferința aceasta. Însă nu cum vreau eu, ci cum vrei tu să se facă. Da, Tată! Dacă nu este posibil să treacă acest pahar fără ca să-l beau, dacă nu este posibil să mă vindec, să se facă voința ta!” (cf. Mt 26,39.42)”.Să nu ne pierdem niciodată speranța în victoria lui Dumnezeu asupra răului, asupra durerii şi asupra morții. Cristos trăiește!


Citire din Evanghelia Domnului nostru Isus Cristos după sfântul Matei 8,1-4
Când Isus a coborât de pe munte, îl urmau mulţimi numeroase. Şi 2 apropiindu-se un lepros, s-a prosternat înaintea lui, spunând: „Doamne, dacă vrei, poţi să mă cureţi”. 3 Întinzându-şi mâna, l-a atins spunându-i: „Vreau. Curăţă-te!” Şi, îndată, lepra lui s-a curăţat. 4 Atunci Isus i-a zis: „Vezi să nu spui nimănui, dar mergi, arată-te preotului şi adu oferta pe care a poruncit-o Moise ca mărturie pentru ei!”

Cuvântul Domnului

Categorii:Diverse, Predici si meditatiiEtichete:, , ,

Lasă un comentariu